Zoneterapi

Zoneterapi er en blid behandlingsform, hvor der primært trykkes på føddernes zoner. På denne måde påvirkes forskellige steder på kroppen og kroppen bringes, via egne selvhealende mekanismer, i balance. Zoneterapi frigiver endorfiner til blodbanen og virker på denne måde generelt smertedæmpende og afspændende for kroppen. Zoneterapi kan bringe mennesker i kontakt med deres egen krop, vejrtrækning og med nuet.

Børnezoneterapi

Børn i alle aldre kan have gavn af zoneterapi. Jo yngre børnene er, jo kortere behandling gives, for at undgå overstimulering. Trykkene er altid meget blide og nænsomme og behandlingen foregår helt på børnenes præmisser. Ved behandling af spædbørn, vil forælderen oftest sidde med barnet hos sig, eller gå rundt med det på armen. Ofte suppleres med tryk på forskellige akupunktur punkter på kroppen, samt instruktion til forældrene om hvordan de kan trykke på zonerne i hjemmet.

Ansigtszoneterapi

I ansigtet findes forskellige zoner svarende til kroppen i øvrigt. Behandlingen er meget blid, behagelig og afspændende. Ansigtszoneterapi kan benyttes som redskab til at reducere spændinger i ansigt og kæbe eller ved spændingshovedpine. Behandlingen kan stå alene, men vil oftest være i kombination med f.eks. kropsmassage eller fodzoneterapi.